Π.Π. Motocross, Κοζάνη (29/5/2011)

Σταθερά κοντά στους πρωταγωνιστές

Κείμενο: Ανδρέας Γκλαβάς

Φωτο: Race Photo

Με άλλα δύο πολύ καλά αποτελέσματα ολοκλήρωσε τον αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2011 της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε στην Κοζάνη ο Βασίλης Σιαφαρίκας, τερματίζοντας και στα δύο σκέλη στην έκτη θέση της κατηγορίας MX1. Πετυχαίνοντας καλές εκκινήσεις, που του έδωσαν το δικαίωμα  για αρκετό διάστημα να κινείται σε ρυθμούς ανάλογους με αυτούς των πρωταγωνιστών, αλλά και βελτιώνοντας τους χρόνους του σε ρυθμούς αγώνα σε σχέση με αυτούς, ο Βασίλης Σιαφαρίκας μετά και από αυτό τον αγώνα, εδραιώνει την θέση του μεταξύ των κορυφαίων ελλήνων εν ενεργεία αναβατών Motocross.

“Όλα πήγαν καλά στον αγώνα, και παρά τις αρχικές ενστάσεις, η πίστα της Κοζάνης ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, ιδιαίτερα στο δεύτερο σκέλος. Εγώ κατάφερα να ρίξω το γυρολόγιό μου μέσα στον αγώνα, κάτω από τα δύο λεπτά, και είμαι ικανοποιημένος από αυτό. Οι αγώνες κύλησαν πολύ καλά, έκανα καλές εκκινήσεις, βρέθηκα ακόμη και στην δεύτερη θέση για ένα μικρό διάστημα μετά την εκκίνηση, και σταδιακά έπεσα μέχρι την έκτη. Όμως, όπως δυστυχώς συμβαίνει μετά από κάθε αγώνα Motocross στον οποίο συμμετέχω, οι πόνοι από παλιούς τραυματισμούς μου έκαναν ξανά την εμφάνισή τους την επόμενη μέρα. Θεωρώ ότι είναι πια καιρός να αρχίσω να γυμνάζομαι τακτικά, γιατί όλο αυτό το διάστημα με τους αγώνες, τις υποχρεώσεις και τους τραυματισμούς, το έχω αμελήσει”, δήλωσε  ίδιος ο Βασίλης Σιαφαρίκας.

Πλέον το βλέμμα του Έλληνα πρωταθλητή Enduro στρέφεται στο αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, που θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από είκοσι μέρες στην Καλαμπάκα, όπου μετά από δύο εξαιρετικές εμφανίσεις στην κατηγορία Ε1 το 2009 και 2010 στις Σέρρες, ο Βασίλης θέλει για άλλη μια φορά να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για μια εμφάνιση όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτή των ξένων αναβατών που ακολουθούν όλο το πρωτάθλημα. Όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον αγώνα της Καλαμπάκας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας λέσχης ΜΟ.ΛΕ.Κ.

Φωτογραφίες:

Αποτελέσματα:

MX1RACE1

MX1RACE2

About siafarix2013
Enduro Racer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: