Παγκόσμιο MX3, Μεγαλόπολη (17/4/2011)

Λασπόλουτρο

Κείμενο: Ανδρέας Γκλαβάς

Φωτο: Δημήτρης Γιουβρής, Νικόλας Οικονόμου / Race Photo

Στην δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων, αλλά και την δέκατη έκτη στην τελική κατάταξη, τερμάτισε ο Βασίλης Σιαφαρίκας στην πρώτη επίσημη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross, και την κατηγορία MX3. Ο Βασίλης ενημερώθηκε για την συμμετοχή του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, την Παρασκευή το μεσημέρι, κι άμεσα έσπευσε να προετοιμάσει την μοτοσυκλέτα του για τον αγώνα.

Μια ευκαιρία, όμως, να συμμετάσχεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross, δεν σου παρουσιάζεται συχνά, κι έτσι ο Βασίλης δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην μπάρα εκκίνησης της γνωστής πίστας Motocross της Αρκαδίας, αν και ο καιρός είχε διαφορετική άποψη. Η βροχή άρχισε να πέφτει με σταθερό ρυθμό από το Σάββατο το πρωί και σχεδόν δεν σταμάτησε ποτέ. Το χώμα της πίστας μετατράπηκε σε παχύ πηλό κι έτσι δημιουργήθηκε ένα πολύ βαρύ και απαιτητικό τερέν.

Ξεκινώντας επιφυλακτικά από την μπάρα εκκίνησης του πρώτου σκέλους, ο Βασίλης είχε σαν κύριο μέλημα το να προφυλάξει την μοτοσυκλέτα και τον εαυτό του από την “ιπτάμενη λάσπη” αλλά και μια πιθανή πτώση, καθώς στο βαρύ αυτό τερέν, κάτι τέτοιο ίσως και να σήμαινε την εγκατάλειψη. Δυστυχώς η πτώση ήρθε σχεδόν στα μέσα του αγώνα, κόβοντας αρκετά τον ρυθμό του Βασίλη.

Προσπαθούσα να έχω όλη μου την προσοχή στραμμένη στο να επιλέγω το καλύτερο δυνατό πάτημα, μέσα σε αυτή την πίστα κόλαση, αλλά λίγο πριν το άλμα του τερματισμού έκανα το λάθος να ακολουθήσω ένα πάτημα που οδηγούσε σε μια μικρή τρύπα, κι έτσι ήρθε η πτώση. Αν δεν είχα πέσει στο σημείο εκείνο, ίσως το τελικό μου αποτέλεσμα να ήταν πολύ καλύτερο”, δήλωσε ο ίδιος.

Μετά την πώση, τα γκριπ του Honda του Βασίλη γέμισαν λάσπη και η οδήγηση ήταν σχεδόν άθλος. Έτσι αποφάσισε να βγει στα pits ώστε κάνοντας ένα διάλειμμα να βρει χρόνο να αλλάξει γάντια και να καθαρίσει την μοτοσυκλέτα του. Ο αγώνας, όμως, ήταν μακρύς. Μπαίνοντας πάλι από την 24η θέση, ο Βασίλης συνέχισε να παλεύει με την παχιά λάσπη, βλέποντας πολλούς συναθλητές του, σε κάθε μα κάθε γύρο, να πέφτουν και να εγκαταλείπουν.

Η δέκατη έκτη θέση της τελικής κατάταξης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross, έγινε, από την περασμένη Κυριακή, άλλη μια στιγμή – σταθμός για την καριέρα του Έλληνα αθλητή, που πλέον επικεντρώνεται στον ερχόμενο αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro, στα Γρεβενά. Το δεύτερο σκέλος του αγώνα στην Μεγαλόπολη ακυρώθηκε λόγω της κακής κατάστασης της πίστας και της βροχής που δεν σταμάτησε να πέφτει.

Φωτογραφίες:

ΑποτελέσματαMX3RACE1

About siafarix2013
Enduro Racer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: