Π.Π. Motocross, Χαλκίδα (20/3/2011)

Δοκιμή δυνάμεων στο MX

Κείμενο: Ανδρέας Γκλαβάς

Φωτο: racephoto.gr

“Εάν οι MXers θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο Enduro φέτος, γιατί να μην μπορούμε κι εμείς να δοκιμάσουμε τις δικές μας στον δικό τους χώρο, τις πίστες του Motocross;” Με αυτά τα λόγια αιτιολόγησε την εμφάνισή του στην μπάρα της εκκίνησης του πρώτου αγώνα για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στην Χαλκίδα ο Βασίλης Σιαφαρίκας.

Πετυχαίνοντας δύο πολύ καλές εκκινήσεις, στα δύο σκέλη της MX1, ο Βασίλης έκανε δύο αξιοπρεπέστατους αγώνες, κερδίζοντας μια όγδοη και μια έκτη θέση αντίστοιχα. Η πιο σπουδαία στιγμή, μάλιστα, όλου του Σαββατοκύριακου για τον Βασίλη, ήταν το πρώτο μέρος του δεύτερου σκέλους, όταν ο αναβάτης από τα Γρεβενά πετυχαίνοντας μια τρομερή εκκίνηση, κατάφερε να μείνει για λίγους γύρους μαζί με το γκρουπάκι των καλύτερων αναβατών της κατηγορίας, δηλαδή των Παναγιώτη Κουζή, Στέλιου Γαλατιανού και του ομόσταυλού του στην επίσημη ομάδα της Honda Σαρακάκης, Μανώλη Σκύβαλου.

Όμως το αυξημένο επίπεδο δυσκολίας της πίστας της Χαλκίδας, που στο μεγαλύτερο μέρος της έμοιαζε με μια κόλαση από παχιά άμμο και τεράστια συνεχή λούκια, ταλαιπώρησαν αρκετά τον Βασίλη. Κερδίζοντας εμπειρίες και ώρες πάνω στην κόκκινη Honda του, πλέον ο Βασίλης επικεντρώνεται στον δεύτερο και τρίτο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, στην Βέροια.

Φωτογραφίες:

Αποτελέσματα:

Chalkida_Skelos1

Chalkida_Skelos2

About siafarix2013
Enduro Racer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: