Π.Π Enduro, Μέγαρα (27/2/2011)

Τρομερό ξεκίνημα για to 2011

Κείμενο: Ανδρέας Γκλαβάς

Φωτο: racephoto.gr

Με ένα αποτέλεσμα που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος, ξεκίνησε τη νέα χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, ο Βασίλης Σιαφαρίκας. Στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση πάνω στη νέα του HM-Honda CRE F480R, και για πρώτη φορά στην καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία, Enduro3, ο Βασίλης είχε να αντιμετωπίσει έναν ιδιαίτερα αυξημένο συναγωνισμό, με την πρωτοπορία στη Γενική Κατάταξη να αλλάζει συνεχώς χέρια και να κρίνεται στην τελευταία μόλις Ειδική Διαδρομή.

Το 2011 θα μείνει στην ιστορία του αθλήματος, ως η χρονιά όπου δύο από τους μεγαλύτερους αναβάτες Motocross, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro της ΑΜΟΤΟΕ, κάτι που ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδο. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Κουζή και Δημήτρη Βαγγελάκο, που έκαναν το παν για να στερήσουν τη νίκη στη Γενική Κατάταξη από τον Βασίλη Σιαφαρίκα, χωρίς τελικά να το καταφέρουν.

Ας δούμε τι μας δήλωσε ο ίδιος:

“Καθότι ήταν η πρώτη συμμετοχή των Κουζή και Βαγγελάκου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, δεν ήξερα πραγματικά τι να περιμένω. Αρχικά θεωρούσα ότι η διαφορά μου σε κάθε Ειδική από τους δύο αυτούς αναβάτες θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και υπέρ τους, όμως από νωρίς το πρωί, στις πρώτες Ειδικές, είδα πως μπορούσα να μείνω στο κυνήγι της νίκης. Έφτασα στην προτελευταία Ειδική όντας στην δεύτερη θέση της Γενικής κατάταξης, αλλά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και πέρασα μπροστά. Ευτυχώς μια μικροπτώση μετά από ένα άλμα στην τελευταία Ειδική, δεν στάθηκε ικανή να μου στερήσει τη νίκη.

Έφυγα για το Parc Ferme χωρίς να έχω ιδέα για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι Κουζής και Βαγγελάκος δεν είχαν ακόμη ολοκληρώσει την τελευταία Ειδική. Στα λίγα εναπομείναντα χιλιόμετρα της Απλής Διαδρομής δεν ήξερα τι να πιστέψω. Μόλις άφησα την Honda μου στο Parc Ferme, έτρεξα να δανειστώ ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να επικοινωνήσω με το support μου. Αδυνατούσα να πιστέψω αυτό που μου έλεγε.

Η χρονιά είναι μεγάλη και σίγουρα περιμένω το επίπεδο να ανέβει ακόμη περισσότερο, όμως σε γενικές γραμμές θεωρώ την έλευση στο Enduro των αναβατών Motocross, τιμή για τον χώρο και το άθλημά μας.”

Φωτογραφίες:

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης : megara_geniki

About siafarix2013
Enduro Racer

Comments are closed.

%d bloggers like this: